torsdag 27 november 2008

Västtrafik = transport för heterosexuella homofoberAtt ungdomsmottagningarnas nya kampanj, umo.se, dragit igång har nog gått få förbi. Skulle du ändå ha missat grejjen så får du här en uppdatering.

Ungdomsmottagningarna köper med affischerna ovan reklamplatser i både Sthlm och Malmö, men i Göteborg tar det stopp. Västtrafik (regionens kollektivtrafikarrangör) anser nämligen (vilket jag fått bekräftat genom mailväxling med ansvariga inom Västtrafik) att det kan anses vara stötande för folk reklam på spårvagnen som visar homosexuella män.

När jag mailväxlade med dem menade de att spårvagnen är som Göteborgarnas förlängda vardagsrum, och att det är viktigt att folk inte tar illa vid sig på spårvagnen. De menar vidare att anledningen till att den högra affischen stoppasdes beror just på att mäniskor enligt undersökningar kunde tänkas bli upprörda över att se homosexuella i deras "förlängda vardagsrum". Även ordföranden för Västtrafik, Leif Blomqvist (socialdemokraterna) menar i en privat mailväxling att beslutet var riktigt och de poängterar vidare att de inte själva är homofober.

Västtrafik och S(verige)demokraterna, same shit different name?

Eftersom varken RFSL eller RFSL Ungdom tycks göra något åt saken tycker jag istället att du skall mailbomba Västtrafik via Leffe, personligen, på: leif.blomqvist@vgregion.se

1 kommentar:

Pank sa...

Jag läste om detta, och jag tyckte att det var mycket konstigt. Jag uppfattade inte karlarna som bögar, utan mest som informativa grabbar. Men den med bruden på känns mest som öppningen för en porrfilm.