måndag 25 maj 2009

Är den rika bögen en myt?


På RFSUs hemsida kan man just nu läsa en artikel om nationalekonomerna Ali Ahmeds och Mats Hammarstedts forskning som försöker undersöka bilden av homosexuella män som en köpkraftig grupp.

Deras forskning tycks landa i att bögar enligt dem tjänar 25% mindre än heterosexuella i samma situation (vad nu det är), och flator sägs tjäna mer än heterosexuella i samma situation. De menar således att "det rosa kapitsalet" bara en myt. Låt oss säga att det finns ens en gnutta sanning bakom den här forskningen, hur stämmer i så fall det ihop med QX-bilden av bögen som högerväljare, medan flatan sägs rösta vänster eller grönt.

Om det är en sann bild som de bägge nationalekonomerna kommer med tar jag inte ställning till utan att först läsa på mer om ifall de alls har någon HBTQ-kompetens. Dock kan man fundera på vad konsekvensen skulle bli om marknaden slutade investera pengar i HBTQ-communityt (eller, nåväl, bögcommunityt). Skulle det göra någon mer skada (nytta?) än att QX gick i konkurs, eller skulle kanske rentav Pride få lägga ner?

Inga kommentarer: