onsdag 6 maj 2009

Röstar FI mot jämställdheti EU-parlamentet?

Jag har ju tidigare funderat på hur man skall rösta till EU-parlamentsvalet i juni, och holy crap, nu närmar det sig. Jag har tidigare funderat på såväl MP som FI, men nu har jag fått huvudbry.

DN skriver Naturskyddsföreningen i dag om vilka av de svenska EU-parlamentarikerna som sköter sig bäst vad gäller miljöfrågor. Miljöpartiets Carl Schlyter erövrar något väntat platsen över den överlägset mest miljöengagerade EU-parlamentarikern men det som förvånar mig är att FI-politikern Maria Robsahm (FI, tidigare FP) blir utvald till en total miljökatastrof.

Hennes främsta prioritering sägs vara jämställdhet och den prioriteringen tycks inte ha någon global profil alls. Har FI som parti lika dålig koll på hur nära klimatfrågor och jämställdhet hör ihop och hur klimatförändringarna framförallt drabbar kvinnor? Well, jag hoppas inte det för då vet jag inte om en röst på FI verkligen skulle vara en röst för jämställdhet. Nu följer noga studier av FIs och MPs politik i EU-parlamentet, sedan återkommer jag med en revolutionsguide.

Inga kommentarer: