söndag 19 oktober 2008

Welcome Finland, we´ve got cookies

Jag har funderat ett tag på hur det kommer sig att denna blogg har så många återkommande finska läsare från olika delar av Finlands mer svensktalande områden. Samtidigt har jag nästintill aldrig sett någon av de svenska HBTQ-bloggarna länka till andra nordiska HBTQ-bloggar.

Ni har ju säkert noterat hur svenska HBTQ-ungdomar ofta vallfärdar ifrån småstäderna in till någon av de större städerna. Efter ökat häng med finska flatkontater på gårdagens queerpartajj i Göteborgs främsta förort har jag fått höra att finska svensktalande queers snarare än flyttar till större städer i Finland tar sin resväska och flyttar till Sverige.

Så, varför verkar då så få svenska HBTQ-personer läsa andra nordiska regnbågsbloggar, har det att göra med att Sverige är det främsta landet i norden på ickeintresse för sina grannländer? Kanske finns det annars en sanning i att finska regnbågsfolk ser på Sverige som HBTQ-mecka och ivrigt längtar efter att få vallfärda västerut?

Eller är Finland fullt av listiga regnbågsmumins som har hajjat att östsvenska och finlandssvenska är fett hett ibland mången HBTQ-person här i väst och därför ser sin chans till raggningspotential här? För hett är det. Finnish people, come on over to the west side, we´ve got Absolut Vodka and cookies!

Inga kommentarer: