tisdag 22 september 2009

När EU tränger sig in i dig i snabba stötar

Nå, känner du EU tränga in i dig?

EU försöker analvägen våldta fram en ny grundlag för hela EU och de vågar använda alla medel för att uppnå målet om en grundlag som kräver att alla länder ständigt upprustar, har gemensam militär och gemensam president. En grundlag som gör att EU själv får lov att besluta om att föra över mer makt till sig själv från medlemsländerna. En grundlag som förvandlar EU till Europas Förenta Stater och flyttar Sverige långt närmre Litauens absurda nya lagar för att förbjuda "homosexuell propaganda".

Både sossarna och moderaterna i Sverige har varit för fega för att låta folket rösta om ifall vi vill godkänna förslaget till ny grundlag för EU (att förvvandla EU till USA känns annars som att det vore demokratiskt att rösta om, men icke). Ett enda land har tappert kämpa emot och om ett land röstade nej, var regeln, att då skulle grundlagen falla. Så har inte vart fallet trots att Irland röstat nej. Man har gjort om förslaget lite, ändrat ett ord här och ett ord där.

Nu när Irland snart skall rösta igen är frågan - kommer de våga säga nej igen och på så sätt puscha vidare för ett demokratiskt EU? För HBTQ-rörelsens skull hoppas jag det. Lyckas vi inte utforma ett mer demokratiskt EU än idag, kan kappan vända med vinden och Litauens absurda regler bli gällande i Sverige.

Vad är nu det här för bilder? En parodi på valaffischer designad av Bingo Rimér? Nej. Valaffischerna är på riktigt en del av pro-EU-grundlagens affischkampanj på Irland.

Kanske en stor bild på Jan Björklunds pung i nästa års val med samma text, men syftande på skolpolitiken?

"öka dina chanser att nå långt i den svenska skolan, skaffa dig en fet pung, eller en pappa som har det"


2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud, jag trodde att affischerna var en parodi! Fast det är roligare att det är äkta!

Ingrid sa...

Det är väl inte roligt att de är äkta, det är fruktansvärt sorgligt! Fy vad hemskt!! Att man ens kan komma på tanken till en sådan reklamkampanj...?