söndag 12 april 2009

Polen, teletubbies och bögelefanter

Polens homofobiska politiker upphör aldrig att förundra. För några år sedan ville de förbjuda teletubbies då de ansågs göra barn homosexuella, i samma veva skulle man förbjuda homosexuella lärare. Nu är det en nyinköpt bögelefant som får det att rycka i det polska katolskt maskulina korset.

Elefanten, skriver bögtidningen QX, tycker tydligen främst om hanelefanter och inte skall dyra pengar slösas på bögelefanter, nej, i polska djurplågeriparker skall enbart kort heternormativt heterosnusk idkas. In-ut-sprut. Inte ens en liten share-dildo i sänghalmen.
- Vi har inte betalat 27 miljoner zloty (92 miljoner kronor) för det största elefanthuset i Europa, för att en homosexuell elefant ska bo där, säger den polske lokalpolitikern Michal Grześ Grzes till Aftonbladet.

Nu kan man ju tycka att Aftonbladet och QX inte är de mest sanningsenliga källorna i svensk media, men just när det gäller Polska politiker, ja, då är uttalanden som detta fullt möjliga. Man kunde tro, att det är sådant här vi har EU till för att motarbeta. Ja, homofobin menar jag, inte bögelefanter. Men ack nej EU är till för att betala personer supermycket pengar för att de skall stifta regler om att gurkor inte är gurkor om de är böjda och att alla EU-snoppar skall vara jämstora (till problem för de i jämförelse lite kortare tyska snopparna).

Ni kanske tycker att jag ramlade ifrån det inledande fokuset på bögelefanter nu? Well, snarare får bögelefanten bli ett inlägg i debatten inför EU-parlamentsvalet den 7 juni i år. Vi måste få bort alla korkade politiker från EU-parlamentet och få in fler gröna samt feministiskt initiativare.
Inte bara för bögelefantens skull, utan för hela den mänskliga intelligensens skull.

1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars elefanten. :(