onsdag 24 juni 2009

Bara Bröst (för ickemän) blir fria i Malmö?
Skall Keira Knightley till vänster ta på sig bikini i badhuset, medan brösten till höger slipper?

Kära degklumpar! Jag är ingen talare men jag har skrivit förut om hur fritidsnämnden i Malmö så pinsamt hanterat ärendet gällande om det skall råda jämställdhet på Malmös badhus eller ej (tänk att det ens diskuteras år 2009).

Förra gången klarade inte nämnden av att komma till beslut i frågan men nu skall de försöka igen. Jag läser i en artikel i Sydsvenskan och blir förvärrad över att sossarna är så kassa på jämställdhet. Bengt Forsberg (S) ordförande i fritidsnämnden, hänvisar till Jämos vidriga slutsats om att det inte är ojämställt att ha olika regler för kvinnor och män. Jämo menade att eftersom det finns olika normer för hur kvinnor och män skall se ut och bete sig, så är det inte ojämställt att ha olika lagar för dessa. Snacka om att missförstå sitt uppdrag!

Det som gör mig glad och en smula hoppfull när det handlar om fritidsnämnden i Malmö är att det inte enbart tycks vara Vänsterpartiet (även om de tycks mesa) och Miljöpartiet som tycker att jämställdhet vore trevligt. Även moderaternas Catharina Elgh Linander verkar ha lite koll på läget:
– Det är patetiskt att politiker lägger sig i hur badande kvinnor klär sig. Då förringar vi den viktiga jämställdhetsdebatten om situationen på skolor, arbetsplatser och i styrelserum

Inga kommentarer: