måndag 6 juli 2009

Politikerveckan i Almedalen - lika rosa och blått som i leksaksaffären?

Hej Sverige samt alla sköna finnar som följer bloggen, I sure do hope to see Finlands queers på Stockholm pride i sommar. Kom och ta mig, du behöver inte ens prata östsvenska/finlandssvenska, finska är minst lika läckert det med!

HÄR FÖLJER ETT INLÄGG FÖR FOLKHÄLSAN:

Nu skall jag agera för den queera folkhälsan genom att uppmuntra er att INTE gå in på politikerbloggen.se. Där existerar nämligen för tillfället rangordningar över vad som anser vara de snyggaste politikerna. En lista med tjejer och en med killar, en rosa lista, en blå. Nå, nu har jag väl försagt mig så till den milda grad att ni blir tvungna att gå in och kika i alla fall, men håll någon i handen när ni gör det, för vad ni kommer få bevittna är inte mysigt. Vi talar om grov nätollning i heternormativaste tappning.

Nu skal jag försöka sova utan att drömma mardrömmar. Dock, det är avslutningsvis precis som jag inte kunde hålla mina egna internetklittiga fingrar borta från att skriva på politikerbloggen, att när man gör sådana heteronormativa listor borde man baskemej bli straffad genom att tvingas äta mackor med jordgubbssylt, senap och cigarettfimpar i unifierad osmaklig påläggskombination. Politikerbloggen slår till och med QX sexism-ollande journalistik, och det kräver mycket.

2 kommentarer:

Sofia sa...

Antingen så är jag helt pangborta och hittar inte vart det är du kommenterat, eller så har de raderat din kommentar. Fegt och jag håller med dig, rosa och blå könsindelning borde knappt finnas i leksaksaffärer, ännu mindre bland vuxna.

queersammanbrott sa...

Oj shit! Du har rätt...den är verkligen borttagen!