onsdag 5 augusti 2009

Får unisexkläder Svenssons att kissa på sig?
Jag råkade se på Peter/Medvinds blogg om att Polarn & Pyret tydligen gått ut med en reklamkampanj om att de minsann har kläder som inte är för tjejer och inte för killar, utan för barn. Jag tyckte att det lät för bra för att vara sant så jag gick in på deras sida för att spana in utbudet. Nog för att de flesta av baskläderna är röda eller blå, men de har faktiskt ingen uppdelning i "flick"- eller "kill"-kläder ens på det annars så ojämställda området badkläder utan menar istället själva att:

"Det låter som en självklarhet, men att utgå ifrån att pojkar och flickor har samma behov när det gäller passform och funktion är ganska unikt. Vår ambition är att göra den bästa skaljackan, knästrumpan, t-shirten eller solhatten. Vem som ska ha vad, och i vilken färg, får du själv bestämma. Fina kläder som håller för vilda lekar är något som både pojkar och flickor behöver. Det är unisex för oss."

Om någon någonsin får höra talas om en leksaksaffär med unisextema, tell me!

Aftonbladet har föresten skrivit en artikel om Polarn & Pyrets unisextänk. I den tillhörande meningspejlingen om ifall tjejer och killar skall kunna ha samma kläder svarar 50% att "man skall kunna se skillnad". Ett steg fram, många steg att gå.

Inga kommentarer: