lördag 29 augusti 2009

Att internet-olla - vill du ha en kuk i ögat?

Svenska Akademin, var är ni när det nya queera språket föds?

Trollhare har skrivit en mycket bra förklaring av begreppet att "nät-olla", "internet-olla" och "homofob-ollande". Ni som följt Queersammanbrott-bloggen länge har säkert, om inte förr, redan själva börjat använda begreppet, just eftersom det är ett klockrent ord.

För er som inte riktigt känner att ni förstår finns nu med andra ord en bra begreppsförklaring. Om ni kanske rentav själva är nät-ollare som ständigt smyger omkring på nätet febrilt petandes folk i ögonen med kuken utan att först ha bett om lov, så bör ni omedelbums besöka Trollhares blogg och spana in begreppsförklaringen, här. Nät-ollande är nämligen inte att betrakta som en ordningsförseelse, ej ens när ollandet sker mot Kissie, Filippa Reinfeldt eller Rolf Hillegren. .

Vill du mot förmodan se mer muntligt ollande så kan du spana in Rolf Hillegrens pinsamma juckande i SVTs Debatt om lagar, könsroller och våldtäkt. Att Belinda Olsson är uppenbart upprörd och ser ut som att hon är beredd att ge upp lagar och regler för att istället ägna sig åt ordningsförseelser mot Hillegren känns förståerligt i sammanhanget.

Inga kommentarer: