tisdag 4 augusti 2009

Den queera familjen - stjärnfamiljen?

Efter Stockholm Pride har jag mycket funderingar över framtid, relationer och familj. Pride House är så fantastiskt bra på att väcka känsligheten. Sara Elgeholm är en av mina favoritkonstnärer i Sverige och en del av serietecknarkollektivet Dotterbolaget. På Saras blogg Sera kan du följa den fenomenala serien i 17 delar om Stjärnfamiljen. Del 1 hittar du här. Så mycket sägs med skickliga tecknarhänder som också jag funderar på just nu. Om mono- vs poly-relationer, barn, hetersex och drömmar om vad en familj egentligen är. Börja från del 1 och läs framåt i bloggen. Det landar så klockrent smärtsamt hoppfyllt.

Kanske återkommer jag snart med alla funderingar om polyrelationer, monorelationer, relationsanarki och familjebildning som snurrar i huvudet.

Det är föresten intressant att till och med Socialdemokraterna har plockat upp begreppet stjärnfamilj nu inför nästa val och samarbetet med MP och V. Det känns bra, hoppas att begreppet inte enbart kommer användas som ett uttryck för familjer med homosexuella par som föräldrar utan faktiskt få den potential det har, samt att de rödgröna vågar lyfta det i valet.

1 kommentar:

Mikusagi sa...

Åh, tack för länktipset!
Det är första gången jag läser din blogg tror jag förresten :o