torsdag 27 augusti 2009

Tio argument MOT könsneutrala äktenskap i Sverige


1. Homosexualitet är emot naturen. Svenskar ogillar allt onaturligt, som glasögon, silikonbröst och luftkonditionering.

2. Att tillåta äktenskap för homosexuella är att uppmana folk att bli homosexuella, på samma sätt som folk blir långa av att umgås med långa människor.

3. Om homosexuella får ingå äktenskap är nästa steg alla möjliga slags icke önskvärt beteende. Folk kanske till och med vill gifta sig med sina husdjur eftersom en hund har juridiska rättigheter och kan skriva under ett äktenskapsavtal.

4. Heterosexuella äktenskap har funnits länge och har inte förändrats det minsta. Det är fortfarande tillåtet för män att slå sina fruar, en gift kvinna är sin mans egendom och skilsmässor är olagliga.

5. Heterosexuellas äktenskap kommer att förlora sitt värde om man tillåter homosexuella att gifta sig. Det kränker heligheten i i Britney Spears 55-timmars bara-på-skoj-äktenskap .

6. Heterosexuella äktenskap är giltiga eftersom en man och en kvinna kan skapa ett barn. Homosexuella, infertila eller äldre ska inte få gifta sig, eftersom världens barnhem inte är fulla än och vi behöver fler barn.

7. Barn till homosexuella blir förstås också homosexuella, precis som heterosexuella föräldrar bara får heterosexuella barn.

8. Äktenskap för homosexuella har inget stöd i religionen. I en religiöst styrd stat som Sverige bygger hela landets värderingar på en enda religion, och det är därför har vi inte har religionsfrihet.

9. Barn behöver en manlig och en kvinnlig förebild i hemmet. Av det skälet har vi lagar mot att barn växer upp med ensamstående föräldrar.

10. Homosexuella äktenskap kommer att förändra vårt samhälles grundvalar. Vi kommer aldrig att kunna anpassa oss till nya sociala värderingar, liksom vi inte kunnat anpassa oss till bilar, tjänstesamhällets framväxt eller den ökade medellivslängden.

(Argumenten är ärligen snattade från första bästa person som orkade översätta dem ifrån engelska (de figurerade från början på internet under proposition 8-debatten i Kalifornien. Är du fortfarande medlem i Svenska Kyrkan så passa på att rösta HBTQ-vänligt when the Kyrkoval is coming up next month!)

3 kommentarer:

Mikusagi sa...

Vem röstar jag på då? Hjälp!

Ordverifiering: prostest
Prästprotest? :o

Queersammanbrott sa...

De olika vanliga partierna finns med men det finns också ett ickepartipolitiskt alternativ som heter Öppen Kyrka som tycks vara det HBTQ-vänligaste att rösta på även om inte ens de kräver att präster väljer mellan att viga alla eller att inte viga alls. Det är lite synd att ingen riktigt så modigt alternativ tycks finnas. Öppen kyrka är dock lätta att googla fram och läsa på mer om, rekommenderar dig att spana in dem lite.

Röstar man inte riskerar ju Sverigedemokraterna bli stora och de är ju inte särskilt vänliga mot någon annan än rasistiska vita heteromän.

The Genderrorist sa...

LOL !!!

Könsneutrala äktenskap, i juridiskt avseende instiftade av staten och inte kyrkan (vi har separerat dem, remember?) borde vara en självklarhet.

Skitkul skrivet; bra jobbat... :-)